Lichaamswerk is een vorm van therapie, waarbij we het lichaam aanspreken om op een natuurlijke manier los te laten wat je niet meer nodig hebt. We gaan hoofd en lichaam weer met elkaar verbinden. Soms ben je het contact met je lichaam kwijt en dan kan aanraking een herstel brengen.

Vaak is het teveel in je hoofd zitten een signaal van emoties die niet doorleefd kunnen worden, of van onverwerkt trauma.  Een behandeling kan verlichtend werken voor het hoofd, er kan terug contact komen met je lichaam, er kunnen vastzittende emoties loskomen.

Jezelf laten behandelen met lichaamswerk kan uitdagend zijn. Om te herstellen is veiligheid nodig. Om die reden is er altijd een intake én een nabespreking om te ventileren, om kort je verhaal te doen én om vragen te stellen.

 

Het lichaam is een instrument om ontspanning te brengen in een overprikkeld systeem. Studies tonen aan dat lichaam en geest

1 geheel vormen. Als je het lichaam kan ontspannen, kan er ook ontspanning komen in het hoofd. Om dit te bereiken bestaan er verschillende behandelingen. 

 

Een lichaamsmassage zet gelukshormonen vrij die nodig zijn voor ons mentale welzijn. Lichamelijke aanraking is levensbelangrijk voor de mens, zonder aanraking kwijn je weg. Er zijn verschillende hormonen die ons welzijn regelen en één ervan is oxytocine, ook wel het knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Het zorgt ervoor dat je échte interactie hebt met de ander. Oxytocine heeft tevens als belangrijke functie dat het stress vermindert. Met lichaamswerk gaan we dit hormoon extra aanmaken. Masseren stimuleert de afgifte van oxytocine. Er is een sterke connectie tussen stress en gelukshormonen. Je kan het gevoel van stress verlagen door in te zetten op de productie van gelukshormonen.

De lichaamsmassage bestaat o.a. uit lange, strijkende bewegingen die met regelmaat worden uitgevoerd. Zo voelt het lichaam herkenning en routine.  Deze routine en herkenning geven rust. De relaxatie kan gelijkstaan aan verschillende uren slaap. 

Er wordt uitsluitend gewerkt met 100% natuurlijke massageolie, zonder toevoeging van aroma ‘s.

 

Cranio sacrale therapie is ontstaan vanuit de osteopathie. Het is een behandelingsvorm om totale ontspanning te verkrijgen.

Als er fysieke of emotionele blokkades zijn, kan dit leiden tot fysieke klachten of vermoeidheid. Cranio sacrale therapie is een methode om de klachten te doen verdwijnen. Deze therapie is een behandeling die het craniosacraal systeem van de mens beïnvloedt. Dit systeem bestaat uit het cranium (de schedel), het sacrum (het heiligbeen), de hersenvliezen, het hersenvocht en het ruggenmerg.

Volgens de grondlegger van deze therapie bezit het lichaam drie ritmes: het hartritme,  het ademhalingsritme en het cranio sacrale ritme.

Met deze behandeling wordt er ontspanning gebracht door te werken met het cranio sacrale ritme. Op verschillende plaatsen op het lichaam wordt het cranio sacrale ritme opgezocht met de handen. Door middel van zachte aanraking en manipulatie wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangesproken. De behandeling wordt gegeven op de kledij. Trek dus makkelijke, loszittende kledij aan als je er ten volle van wil genieten.

Contra - indicaties :

- hersenletsel

- epilepsie

- zwangerschap

- syndroom van Down 

- halswervelletsels

 

Holistic pulsing massage is een lichaamstherapie waarbij je lichaam op een ritmische manier wordt losgeschud en gewiegd.

Het lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. De golfbewegingen veroorzaken dan ook een diepe relaxatie. Gewiegd of zachtjes geschud worden, doet ons terugkeren naar onze basis, naar onze lichamelijke oerkern. De bewegingen geven ons een vertrouwd gevoel en leiden zo tot ontspanning. Ledematen en gewrichten worden door stretching en tracties losgemaakt.

De bewegingen zorgen voor het losmaken van blokkades. Er komt meer stroming, beweging en bewustzijn in je lichaam. Je hoeft niet te weten welke spanningen je hebt of waar in het lichaam ze zich bevinden. De vibraties zullen zélf hun weg zoeken, spanningen tegenkomen en ze oplossen.

 

Deep tissue massage is een krachtige, diepe massage. De massage is voornamelijk gericht op spanningsvelden. Er is veel aandacht voor de spieren om de energiestroom te verbeteren. Gespannen spieren worden losgemaakt waardoor deze behandeling kan helpen bij het verminderen van rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. Naast een slechte houding en weinig beweging zorgt ook emotionele spanning  voor het verkrampen van onze spieren met pijn en blokkades  tot gevolg . Met een Deep tissue massage vloeien pijn en stress weg en komt er ruimte en relaxatie in de plaats.

Vanaf november 2024 kan je een  Deep Tissue massage ervaren.

 

Vóór elke behandeling is er eerst een korte intake om lichamelijke en of andere spanningsklachten te bespreken. Als je behoefte hebt om iets te delen kan dat op dat moment. Je kan ook vragen stellen over de behandeling.

Dan neem je plaats op de behandeltafel en volgt het lichaamswerk. Na de sessie kan je nog even ’in het moment blijven liggen' alvorens de nabespreking aan te vatten. Maak zelf ook voldoende tijd vrij om voor en na de behandeling te ontspannen. Zo kan je maximaal van het effect genieten.

 

De manier waarop bovengenoemde behandelingen uitgevoerd worden, ligt min of meer vast. Maar afhankelijk van jouw nood en jouw verhaal behandel ik op maat en geef ik een gepersonaliseerde sessie. Tijdens de intake kan je aangeven welke behandeling je fijn zou vinden. Of ik kan zelf een behandelvoorstel doen. Op die manier is elke sessie op maat van jouw lichaam en jouw behoeftes op dat moment.

 

Lichaamswerk is niet aangewezen bij koorts, ontstekingen, huidaandoeningen, zwellingen, grote bloeduitstortingen. Als je ernstige en langdurige lichamelijke klachten hebt, overleg dan eerst met je arts.

Ontspanningsmassage 1,5u - € 75,00

 

Ontspanningsmassage 1u - € 60,00

 

Cranio sacrale therapie 1u - € 60,00

 

Holistic pulsing massage 1u - € 60,00

 

Deep tissue massage 1u - € 60,00

 

 

Elke behandeling is op afspraak.

Bij annulatie minder dan 24u op voorhand is Voel genoodzaakt het bedrag van de behandeling aan te rekenen.

Contacteer Voel op 0472 61 98 76 of via mail Voel.bodyandmind@gmail.com